Europsko prvenstvo Tirana Albanija

Pažnja, otvorite u novom prozoru. PDFIspisE-mail

Prvi dio naše ekipe je doputovao jučer u Albaniju u Tiranu na Europsko Prvenstvo.

Automobilom su u 17 sati u Tiranu stigli naš Generalni Sekretar (na ovom prvenstvu Predstavnik ekipe, sudija i delegat na Kongresu) Nedim Mašić i Hamza Mašić, dizač tegova sa najljepšom tehnikom u BiH, aktuelni prvak i rekorder BiH u konkurenciji U15.

Bez svraćanja u matični hotel u Tirani produžili su u Dures na Ovjeru Finalnih Rezultata, a tek se kasnije vratili u Tiranu.

Ostatak ekipe odnosno naša jedina takmičarka na ovom prvenstvu Olivera Jurić i slektor i trener reprezentacije BiH Namik Omerović u Dures stižu u petak, 12.04. 2013.-e godine, a Olivera će se takmičiti u A grupi u nedjelju.

Zahvaljujući napornom treningu Olivere Jurić i mudrim odlukama rukovodstva SDTBIH, Olivera je rangirana na šesto mjesto i to je već najbolji rang BH dizača tegova. Ako potvrdi taj rang i bude šestoplasirana to će biti ogroman uspjeh BH dizanja, a može se desiti i pomjeranje na bolje.

Sretno svima.

Nedim Mašić je, također dobio posebnu počast i postavljen je na mjesto centralnog sudije za najjaču kategoriju na prvenstvu - superteška muški.