70 godina KDT Željezničar

Pažnja, otvorite u novom prozoru. PDFIspisE-mail

Sinoć, 27.12.2018. u 18 sati, je, u Centru za djecu i omladinu, općine Novo Sarajevo, obilježeno 70 godina postojanja Kluba Dizača Tegova „Željezničar“.

Obilježavanje godišnjice je bilo u organizaciji Sportskog Društva „Željezničar“ na čelu sa gospodinom Senadom Mehićevićem, dok je obilježavanje od strane samog kluba KDT „Željezničar“ upriličeno organizacijom takmičenja za Dan Državnosti BIH, 25.11.2018, odnosno mjesec dana ranije.

U ugodnoj atmosferi je, nakon otvaranja od strane gospodina Mehićevića, Kemal Hošo predstavio najbitnije crtice razvoja Kluba Dizača Tegova „Željezničar“ obrativši posebnu pažnju na najbitnije događaje u historiji kluba, kao što su osvajanje 3 duple krune (i prvenstvo i Kup) zaredom u periodu 1989-1991 u bivšoj tvorevini sfrj.

Težište je gospodin Hošo dao i na period od zadnjih 20 godina, o kojem je napisana posebna knjiga, za koju se očekuje izlazak iz štampe.

Nakon toga je uslijedila dodjela plaketa od strane SD „Željezničar“.

Datoj svečanosti su prisustvovali i predstavnici Saveza Dizača Tegova BIH, Namik Omerović i Nedim Mašić, koji je primio zahvalnicu namjenjenu Savezu.

U prethodnih 70 godina, punih 60 godina je član Kluba i obnašatelj različitih dužnosti u klubu, Kemal Hošo, koji je dao veliki doprinos radu kluba, a slobodno se može reći i opstanku kluba, jer je uspio održati rad kluba i u trenutcima agresije na BIH, a i kasnije. Također je, u tim momentima Kemal Hošo pomogao Osnivanju i Opstanku Saveza Dizača Tegova BIH.

Iako je trebao dobiti i malo „neobičniju“ zahvalnicu za rad tokom ovih 60 godina, gospodin Hošo je zadovoljan i običnom zahvalnicom za svoj rad.

Iako, od prošle godine više nije aktivan član organa kluba, kao doživotni počasni predsjednik, Kemal Hošo i dalje doprinosi radu kluba.

Ova godina je bila prva godina, kad je ta djelatnost svedena na manju mjeru i kada se novo rukovodstvo „bori“ sa opstankom kluba, ali opet po starom dobrom običaju „Fenixa Želje“ Željo opet hoda, a priprema se ponovo i za letenje.

Ove godine je organizirano, izuzetno uspješno, trostruko, značajno takmičenje u našem sportu.