Europsko Juniorsko i U23 Prvenstvo 2023

Pažnja, otvorite u novom prozoru. PDFIspisE-mail

U prelijepom Bukureštu, održava se Europsko Juniorsko i U23 Prvenstvo.

Za razliku od U15/U17 prvenstva gdje greškom ličnog trenera, takmičari nisu bili prijavljeni na vrijeme na ADAMS i još nisu nastupili na Državnom, eliminatornom prvenstgu,  Farisov trener je, kao i uvijek,  na vrijeme prijavio ADAMS i Faris je nastupio na Državnom Prvenstvu, tako da smo imali svog takmičara Farisa Duraka.

Faris je izabran od strane Selektora Ivice Solde, a nastupio je pod trenerskom palicom Harisa Duraka i opravdao je očekivanja.

Faris je oborio seniorski rekord BIH u izbačaju, podigavši 118 kg, i time pokazao stalni rast forme i rezultata.

 

Također, Faris je osvojio peto mjesto, što je drugi najbolji plasman svih vremena za Bosnu i Hercegovinu.

Naravno, nećemo zaboraviti ni našeg veterana Vlatka Buzuka, svjetskog Prvaka, koji će i ove godine, vjerovatno, ponoviti titulu svjetskog prvaka.

Osim Farisa na ovom prvenstvu imamo još dvoje naših predstavnika. Europska Federacija je izabrala naše sudije za suđenje na ovom prvenstvu, Nedima Mašića i Aminu Mašić, koji su odlično obavili svoju dužnost.

Također, moramo još jednom kazati Bravo komšije

Srbija dvije bronzane medalje u trzaju, i to u konkurenciji U23, Radmila Zagorac u kategoriji 49 kg i Aleksandar Šaulić u kategoriji 61 kg. Šaulić je imao pokušaj za bronzanu medalju i u izbačaju i u biatlonu, ali nije uspio tako da je te medalje osvojio Andy Toha, Švedska, kojeg trenira čuveni Maged Salama, IWF Expert.

Očekujemo nastupe Filipa Bertrana iz Srbije i Nikole Todorovića, Hrvatska u kategoriji 73 juniori, kao i Antonyja Krište, Hrvatska u kategorji 81 kg, konkurencija U23

Sretno svima