DT

Alpe Adria Tournament

Pažnja, otvorite u novom prozoru. PDFIspisE-mail

Ažurirano četvrtak, 25 Maj 2017 07:39 Autor Nedim četvrtak, 25 Maj 2017 07:25

Poznat je sastav tima koji nas predstavlja na Alpe Adria 2017.

Pod iskusnom palicom Selektora Namika Omerovića, uz pomoć Stefana Kulaša i Benjamina Druškića, nastupit će:

Senior: Eldin Omerović, KDT Bosna

Junior: Filip Kulaš, KDT Bosna

U17: Rian Arnautović, KDT Bosna

Žena: Elvira Razić, KDT Željezničar

Također, u svojstvu sudije ide naš mladi internacionalni sudija 2. klase Goran Bonić, u sklopu prakse da što veći broj različitih mladih sudija šaljemo kao predstavnike na internacionalna takmičenja.

Alpe Adria će se održati u periodu 2-4 juni u Brunn Am Gebirge, gradiću u predgrađu Beča.

Poželimo sreću našoj reprezentaciji.

 

I bi još jedno Europsko Prvenstvo

Pažnja, otvorite u novom prozoru. PDFIspisE-mail

Autor Nedim četvrtak, 25 Maj 2017 07:22

U Splitu je početkom aprila održano još jedno Europsko Prvenstvo.

Imali smo naše predstavnike i na ovom Europskom Prvenstvu.

Result book možete pronaći ovdje

 

Novi sudijski testovi

Pažnja, otvorite u novom prozoru. PDFIspisE-mail

Autor Nedim Utorak, 21 Februar 2017 07:51

Nakon što su nedavno objavljeni novi Sinclair koeficijenti za ovaj Olimpijski Ciklus, jutros je na stranici IWF-a objavljen i novi set pitanja i odgovora za polaganje sudijskog ispita.

Također, to je koristan set za posdtojeće sudije za osvježavanje znanja, kao i za održavanje nivoa.

Pitanja i odgovori su na engleskom jeziku, jer, podsjećam da su, prema našim Pravilima, sve sudije počevši od Bh sudije 1. klase, obavezni polagati na engleskom jeziku, a za sudiju pripravnika i BH sudiju 2. klase se dozvoljava i polaganje na bosanskome jeziku, s tim što novi setovi pitanja neće biti zvanično prevođeni.

Sudije koji imaju namjeru polagati za neku od navedenih nižih klasa, mogu sačekati kurs za sudije, koji će biti obavezan za sve sudije i ostalo tehničko osoblje u SDTBIH, kao i za zainteresirane sudije iz regiona, a koji će biti organiziran početkom septembra, gdje će predavanja biti na bosanskome jeziku uz slideo-ove mješovito na bosanskome i engleskome jeziku, pa će to dodatno podići nivo znanja svih sudija u BIH.

Novi set sudijska pitanja

Novi set odgovori

   

Europsko prvenstvo 2017 Split

Pažnja, otvorite u novom prozoru. PDFIspisE-mail

Autor Nedim Ponedjeljak, 20 Februar 2017 09:05

 

 

 

Na predstojećem Europskom Prvenstvu u Splitu, koje počinje 1. aprila Bosna i Hercegovina će imati čak 5 svojih predstavnika.

Naime, uz takmičare Nermina Zečića i Eldina Omerovića, koji će biti vođeni iskusnom rukom trenera i selektora Namika Omerovića, predstavljat će nas još i sudije: Enisa Mašić i Nedim Mašić.

To nam je osobita čast, jer je prvi put da Bosna i Hercegovina ima dvoje sudija na jednom europskom prvenstvu. Također je ovo prvi put da Bosna i Hercegovina ima sudiju ženskog spola na Europskom Prvenstvu. Rijetke su države koje imaju priliku da ih predstavlja dvoje sudija na Europskom Prvenstvu i to seniorskom Europskom Prvenstvu.

Inače, na seniorskim europskim prvenstvima dosad smo imali samo jednog predstavnika (Nedim Mašić koji je sudio dosad 3 Europska Prvenstva), ne računajući jedno suđenje našeg bivšeg sudije Ahmeda Sadikovića, koje smo dobili kao poklon u ratnom periodu.

Za suđenje na europskom prvenstvu, seniorskom treba biti zadovoljeno više uvjeta. Osim uvjeta da sudija mora biti Internacionalni sudija 1. klase (najviše), izuzetno je bitan uvjet da sudija posjeduje iskustvo i kvalitet. O tome odlučuje poseban tehnološki Komitet pri EWF-u.

Preliminarni spisak takmičara koji nastupaju (uz već spomenute naše Nermina Zečića i Eldina Omerovića) se nalazi na slijedećim linkovima:

Preliminarni spisak EP

Od naših takmičara očekujemo nove BH rekorde i prikaz kvalitetne tehnike, kao i "čistog dizanja".

Što se tiče plasmana, adekvatan plasman očekujemo na U23 prvenstvu u oktobru u Albaniji.

Također ove godine očekujemo i kvalitetan nastup naših takmičara na U17 Europskom prevenstvu, tako da ćemo ove godine, iako hronično bez sredstava, zahvaljujući tome što su lokacije takmičenja blizu, imati predstavnike na svim europskim prvenstvima.

Još jednom poželimo sreću našim takmičarima.

 

Radni sastanak Auditorne Komisije

Pažnja, otvorite u novom prozoru. PDFIspisE-mail

Ažurirano Ponedjeljak, 20 Februar 2017 09:04 Autor Nedim Ponedjeljak, 20 Februar 2017 08:46

Nakon što je, prošle godine, na Izbornoj Skupštini Europske Federacije, naš Generalni Sekretar Nedim Mašić, izabran u Aditornu Komisiju (što je prvi put u historiji BH dizanja tegova), i nakon što je prošle godine netom nakon Izborne Skupštine, bio prvi radni sastanak te komisije u San Marinu, 10 februara ove godine je održan radni sastanak ove Komisije u San Marinu, gdje je pregledano poslovanje Europske Federacije za 2016-u godinu.

Poslovanje je uspješno pregledano i napravljen je odgovarajući izvještaj, koji će biti predočen na Generalnog Skupštini krajem marta u Splitu, neposredno pred Europsko Prvenstvo.

 

   

Stranica 10 od 36