Weightlifting Federation of Bosnia and Herzegovina

Europsko Prvenstvo U 15 i U17 Milano Italija

Pažnja, otvorite u novom prozoru. PDFIspisE-mail

Autor Nedim Utorak, 17 Juli 2018 10:26

Na Europskom Prvenstvo u konkurenciji U15 i U17 godina će Bosnu i Hercegovinu predstavljati:

Amar Pašić i Danis Arnautović u konkurenciji U15

Rian Arnautović u konkurenciji U17

Sva trojica vođeni iskusnim Selektorom Namikom Omerovićem.

Očekuje se plasman među prvih deset za svakoga od trojice takmičara.

Za ovo takmičenje je EWF (Europska Federacija Dizanja Tegova) delegirala međunarodne sudije 1. klase Nedima i Enisu Mašić.

Svim našim učesnicima želimo sreću na takmičenju.

 

Superteške kategorije na Svjetskom Juniorskom Prvenstvu

Pažnja, otvorite u novom prozoru. PDFIspisE-mail

Autor Nedim Ponedjeljak, 16 Juli 2018 07:52

Superteške kategorije uvijek daju efektnu završnicu prvenstva, pa je tako bilo i ovaj put.

koreanka LEE Seon Mi je pokazala apsolutnu premoć nad protivnicima, trznuvši 122 kg, što je za 7 kg više od drugoplasirane srebrene AYOVI CABEZAS Lisseth Betzaida iz Ekvadora i čak 18 kg više od bronzane amerikanke BENITEZ RIVERA Ashamarie.

Slično se dešava i u izbačaju, samo što ovaj put koreanka podiže 10 kg više od srebrene AMOE TARRANT Charisma Preciou iz Naurua, dok je AYOVI CABEZAS Lisseth Betzaida iz Ekvadora na trećem mjestu.

U biatlonu su srebrena i bronzana iz izbačaja zamjenile mjesta, a raspoložena koreanka je opet prva.

 

Koliko god zanimljiva bila pobjeda koreanke, još su zanimljivija dešavanja u muškoj superteđkoj.

Podjela medalja je uslijedila između Iranca Davoudi Alija (sa čak 20 kg prednosti) koji osvaja zlato u trzaju i biatlonu i zanimljivo, srebro u izbačaju. Zlato u izbačaju i bronze u trzaju i biatlonu je osvojio pakistanac BUTT Muhammad Nooh Dastgi, dok srebro u trzaju i biatlonu i bronzu u izbačaju osvaja armenac LALAYAN Varazda.

Ono što nikome nije bilo jasni, ni publici, ni sudijama, ni učesnicima, jeste potez pakistanskih trenera, koji u drugom pokušaju izvode svog takmičara na 228 kg (koje je sa lahkoćom podigao), a da je izašao samo 1 kg više na 229 kg, osvojio bi i srebro u biatlonu.

Što je još tužnije, nakon trećeg, neuspješnog pokušaja Davoudija na 235 kg, pakistanac nije ni izašao na treći pokušaj.

Da li je u pitanju neki pakistanski rekord,ili je nepoznavanje novih (već godinu i po dana primjenjivih) pravila, ili čak dogovor, nije mi jasno, u svakom slučaju pakistanac je "bespotrebno" prepustio srebrenu medalju u biazlonu armencu.

 

   

Kategorije 90 i 105 Svjetsko Juniorsko Prvenstvo

Pažnja, otvorite u novom prozoru. PDFIspisE-mail

Ažurirano Petak, 13 Juli 2018 16:04 Autor Nedim Petak, 13 Juli 2018 15:52

Konačno jedna kategorija koja nije one woman show.

U trzaju amerikanka RIOTTO Juliana Rose uzima zlato, ispred Sarah Fischer iz Austrije i turkinje BOYNUEGRI Tugce. U izbačaju drugačija situacija. Petooplasirana iz trzaja, domaća takmičarka DAVRONOVA Dolera, osvaja prvo mjesto nakon teške borbe i pokušaja Sarah Fischer na 129 kg, koji su sudije priznale, ali je Jury promjenio odluku. Na drugom mjestu u izbačaju opet Sarah Fischer, a bronzana amerikanka RIOTTO Juliana Rose.

U biatlonu prva ponovo domaća DAVRONOVA Dolera, druga amerikanka RIOTTO Juliana Rose, dok bronzanu medalju uzima Sarah Fischer iz Austrije.

U jednom momentu je austrijanka, inače pod trenerskom palicom stručnjka Mageda Salame, je imala svije zlatne medalje, u narednom srebro i bronzu.

U kategoriji 105 kg ponovo one man show. CHKHEIDZE Irakli iz Gruzije uzima sva tri zlata, ispred domaćeg DJURAEV Akbar. koji uzima sva tri srebra, dok bronze podjednako podjeliše, u trzaju iranacAmir Azizi , a u izbačaju i biatlonu egipćanin ABDELAZIZ Mohamed Abdelrahman Mohamed.

Očekivano ali lijepa borba.

 

   

Kategorije 75 i 94 Svjetsko Juniorsko Prvenstvo

Pažnja, otvorite u novom prozoru. PDFIspisE-mail

Autor Nedim Petak, 13 Juli 2018 14:05

Kategorija 75 za juniorke, kao i za seniorke, a kao i većina kategorija za žene na ovom prvenstvu: One woman show.

DAJOMES BARRERA Neisi Patricia iz Ekvadora "zakucava" trzaj sa 16 kg prednosti, izbačaj sa 19 kg prednosti i biatlon sa 35 kg prednosti ispred amerikanke ALWINE Meredith Leigh, a jedino se bronzana medalja malo raširila, tako da je Narin Dilara iz Turske osvaja u izbačaju, a JABBOROVA Tursunoy iz Uzbekistana u trzaju i biatlonu.

One woman show.

Kategorija 94 kg prava poslastica.

ELBAKH Fares Ibrahim E. H.iz Qatara uvjerljivo sa deset kg prednosti osvaja zlato u biatlonu i izbačaju ispred kolumbijca RIVAS MOSQUERA Jhonatan, kome je Fares prepustio samo prvo mjesto u trzaju i to za 1 kg.

Bronza u trzaju i biatlonu ide  BABAKYAN Samvel u Armeniju , a u izbačaju irancu MOTAMEDI SEDEH Rasoul

   

Kategorije 69 i 85 na Svjetskom Juniorskom Prvenstvu 2018

Pažnja, otvorite u novom prozoru. PDFIspisE-mail

Ažurirano Petak, 13 Juli 2018 10:50 Autor Nedim Srijeda, 11 Juli 2018 13:15

 

U kategoriji 69 kg, egipćanka AHMED Sara Samir Elsayed Mohamed nije dozvolila nikakva iznenađenja i u stilu šampion uvjerljivo osvaja sva 3 prva mjesta i zlatne medalje, ispred trostruke srebrene amerikanke VIBERT Katherine Elizabeth i trostruke bronazne kolumbijke ESCOBAR AGUIRRE Hellen Andrea, kojoj je samo nesternim slučajem pao teg u trećem pokušaju izbačaja, a da je podigla tih 127 kg osvojila bi srebra u izbačaju i biatlonu.

U kategoriji 85 kg, trzaj protiče po predviđanju. Gruzijac David Ravitadze pobjeđuje u trzaju praveći solidnu prednost nad drugoplasiranima egipčaninom ALI Ahmed Sayed Ashour, kao i trećeplasiranim poljakom ADAMUS Bartlomiej Stefan.

Izbačaj, pak počinje u "prevlasti" amerikanca MAURUS Harrison James, dok su trojica prvoplasiranih iz trzaja pomjereni za po jedno mjesto nadolje u izbačaju, što dovodi do "kombinacije" u biatlonu, odnosno dvojica prvih su "prepisani" iz trzaja Gruzijac David Ravitadze i egipčanin ALI Ahmed Sayed Ashour, Treće mesto zauzima amerikanac MAURUS Harrison James

   

Stranica 8 od 40