Weightlifting Federation of Bosnia and Herzegovina

San Marino Cup

Pažnja, otvorite u novom prozoru. PDFIspisE-mail

Ažurirano Utorak, 17 Maj 2016 09:39 Autor Nedim Utorak, 17 Maj 2016 09:08

U historijskom Gradu/Državi San Marinu, održan je tradicionalni San Marino Cup, 14 i 15 maja, 2016.-e

U jakoj internacionalnoj konkurenciji naša reprezentativka Amina Mašić, članica kluba IsANEH-ZB, osvaja prvo mjesto i zlatnu medalju u konkurenciji U 17 i donosi trofej u ruke kluba IsANEH-ZB.

Naime, na ovom prestižnom klupskom turniru, IsANEH-ZB  je nastupio oslabljen sa samo 2 takmičara, Amina Mašić i Hamza Mašić, dok su ostali klubovi nastupili sa po 4 takmičara.

I tako oslabljeniosvojili su pehar, Amina zlatnu medalju, a Hamza se blago povrijedio prilikom napada na juniorski rekord BIH do 56 kg, te je ostao bez medalje.

klub je vodio trener Nedim Mašić, a uspješno suđenje je obavila Enisa Mašić, internacionalni sudija.

Na slijedećoj slici vidimo Aminu nakon primanja zlatne medalje U17 pored Hanna Tabea Tabel, OSVAJAČICE ZLATA u U 20 konkurenciji (i osvajačice medalje  na Europskom juniorskom prvenstvu).

Čestitke Amini, Hamzi i klubu IsANEH (a čestitke i sudiji i trreneru :-))))

ž

 

 

Državno prvenstvo seniori

Pažnja, otvorite u novom prozoru. PDFIspisE-mail

Autor Nedim Ponedjeljak, 09 Maj 2016 14:19

U Konjicu, na prohladnoj Neretvi je održano Državno Prvenstvo Seniorsko za žene i  Državno Prvenstvo Seniorsko za muškarce.
U istom danu je održan i međunarodni turnir Konjic Trophy (uz učešće 7 klubova iz 4 države).

Najuspješniji muški takmičar je ponovo, nakon nekoliko godina pauze, Benjamin Druškić, KDT Bosna, koji se "vratio" u dizanje tegova, nakon teške povrede leđa.

Najuspješnija ženska takmičarka, je ponovo, Olivera Jurić Željezničar.

Najuspješniji klub na prvenstvu države KDT Bosna.

Pobjednik 1. kola ekipnog prvenstva KDT Neretva.

Na takmičenju je oboren niz rekorda, između ostalih seniorski rekord u trzaju u kategoriji 77 kg, Benjamin Druškić, 115 kg.
Također je, Janko Franjić, oborio rekorde u izbačaju (2 puta, 150 i 155 kg) i u biatlonu (3 puta 260, 270 i 275 kg).
Također, Lejla Fazlić, KDT Željezničar, obara rekord u kategoriji 75+ u konkurenciji veterana, u trzaju 43 kg.

Na današnjem takmičenju je dosad najmlađi sudija položio ispit za BH sudiju pripravnika. Pola godine nakon što je postao punoljetan i stekao pravo polaganja, Hamza Mašić je položio ispit za BH sudiju pripravnika.
Polaganje je upriličeno, jer je, u zadnji momenat otkazao ućešće jedan od sudija. Polaganje je bilo neophodno, ali je upriličeno na specifičan način. Obzirom da Državno Prvenstvo mogu suditi minimalno BH sudije 1. klase,ili sudije koji polažu za BH sudije 1. klase, a polaganje je bilo za BH sudiju pripravnika, sudija Hamza Mašić je obavljao dužnost sudije Marshala i spikera, a na list za polaganje je upisivao svoje mišljenje o pokušajima (kao i komisija)..
Kompletne tabele dostavljam u prilogu
Iz tabele su vidljivi plasmani po kategorijama, rezultati i sve ostalo

Detaljne rezultate možete vidjeti u donjim tabelama.

Državno Prvenstvo muški

Državno Prvenstvo žene

   

Konjic Trophy

Pažnja, otvorite u novom prozoru. PDFIspisE-mail

Ažurirano Ponedjeljak, 09 Maj 2016 13:39 Autor Nedim Ponedjeljak, 09 Maj 2016 13:26

U subotu, 7.5.2016.  je održan međunarodni turnir Konjic Trophy (uz učešće 7 klubova iz 4 države). Rwzultati su oičekivano dobri, a pobjednik Konjic Trophy je Nenad Kužić, Naisus, sa podignutih 200 kg u disciplini izbačaj, što sa trzajem od 160 kg, daje biatlon od 360 kg, odnosno Sinclair manji za svega 7 bodova od magičnih 400.

U ženskoj konkurenciji, sa respektabilna 224 boda je pobjednik Tijana Stevanović, članica KDT Partizan iz Beograda.

Detaljne rezultate možete vidjeti u donjim tabelama.

Konjic Trophy male

Konjic Trophy female

 

 

   

Drugi dan EP 2016

Pažnja, otvorite u novom prozoru. PDFIspisE-mail

Ažurirano Utorak, 12 April 2016 17:23 Autor Nedim Utorak, 12 April 2016 12:11

Drugi dan već na početku donosi iznenađenja. Favoriti u ovoj kategorini Sema Acaturk i Bediha Tunadagi uzimaju samo jednu medalju. Sema Acaturk u izbačaju srebrenu medalju. Ostale rezultate možete vidjeti na

   

Prvi dan Europskog Prvenstva Seniori 2016

Pažnja, otvorite u novom prozoru. PDFIspisE-mail

Ažurirano Ponedjeljak, 11 April 2016 10:18 Autor Nedim Ponedjeljak, 11 April 2016 09:40

Prvi dan Europskog Prvenstva Seniori 2016 nije donio previše iznenađenja.

U konkurenciji 48 kg sasvim očekivana pobjeda turkinje Sibel Ozkan Konak, koja je prvomjesto u trzaju, zbog jednog neusješnogpokušaja, prepustila rumunki  Monici Suneti Chengeri, dok je tređa bila, višestruka svjetska i Olimpijska prvakinja Tajlan Nurcan. Sve tri plasirane u 2 kg razlike.

Da pravi šampioni uvijek  ostaju šampioni pokazuje nam Nurcan Tajlan, koja se prošle godine vratia na scenu nakon dvije godine neaktivnosti. Iako nije u formi(kad osvoji bronzanu  medlaju kad nije u formi šta bi bilo kad jeste u formi) nastupa na Europskim i Svjetskim prvenstvima da bi obezbjedila veći broj mjesta za Olimijske Igrea za Tursu. Bravo Nurcan.

U izbačaju i biatlnu Ozkan Sibel OZ neprikosnovena, ispred raspoložene italijankse Genny Caterine Pagliaro.

Treće mjesto u izbačaju zauzima ukrajinka Iana Daicenko, dok je u biatlonu bronza otišla, već spomenutoj rumunki  Monici Suneti Chenger

U kategoriji 56 kg muški počinje sa iznenđenjima. Najveće iznenaneđenje neuzimanje nijedne medalje od turčina Gokhana Kilića, i samo bronza u trzaju Ismeta Algula.

Također, uzimanje zlata u trzaju španca Josu Brachi Garsia, za 1kg isprd italijana Mirca Scarantina, je iznenađenje.

Zato se u izbačaju nije dao smesti Mirco i uizima zlato, kao i u biatlonu. Srebrene medalje u izbačaju i biatlonu uzima španac, doke je bronza u izbačaju otišla Elmaru Alijevu u Azerbejdžan, a bronza u biatlonu, rumunu Ilie Constantinu Coitou, sinu kvalitetnog superteškaša.

Vrijedi spomenuti i 4. mjesto, četrdesetogodišnjeg Toma Gugeberga iz Belgije

Naše komšije su imale predstavnika u ovoj kategoriji, Georgije Bogojević, pod budnom palicom Boška Čavke i Damijana Krkleca zauzima odlično 16-o mjesto i bodove za OI za Hrvatsku

 

   

Stranica 10 od 29