Weightlifting Federation of Bosnia and Herzegovina

Europsko Prvenstvo 2016

Pažnja, otvorite u novom prozoru. PDFIspisE-mail

Ažurirano Srijeda, 06 April 2016 08:22 Autor Nedim Srijeda, 06 April 2016 08:10

Konačno, nakon dvadesetak godina pauze ponovo imamo muškog predstavnika na Europskom Prvenstvu. Seniorskom. U prethodnim godinama, izuzev muških predstavnika na Youth i Juniorskim Prvenstvima, nismo imali predstavnike na Seniorskim Prvenstvima. Jedan od razloga je i taj što nismo imali dovoljno kvalitetnog takmičara, a drugi razlog je bio, značajno slabija konkurencija u ženskoj takmičarskoj grupi i naša šansa (iskorištena) da imamo predstavnike u A finalu.

Mlađahni Eldin Omerović, predstavlja Bosnu i Hercegovinu, u kategoriji 94 kg, spreman da obori rekorde BIH u toj kategoriji, pod budnom palicom našeg Selektora i njegovog trenera Namika Omerovića.

Osim njih dvojice, na ovom europskom prvenstvu, ponovo imamo još jednog bitnog predstavnika, a to je delegat i sudija Nedim Mašić. Nakon što je 2012 i 2013-e bio proglašen za najboljeg sudiju Europskog Prvenstva, naš Generalni Sekretar je napravio pauzu, zbog sportske povrede i nije sudio na 2 prethodna europska prvenstva. Sada ponovo sudi, očekujući treću titulu najboljeg sudije.

Obzirom da imamo predstavnika na licu mjesta, svaki dan ćemio izvještavati o novostima sa Europskog Prvenstva.

Naprijed Eldine

 

 

Mediteranski Kup

Pažnja, otvorite u novom prozoru. PDFIspisE-mail

Ažurirano Ponedjeljak, 07 Mart 2016 09:32 Autor Nedim Ponedjeljak, 07 Mart 2016 09:15

Izgleda da smo kvalitetno poželili sreću našem Eldinu na Mediteranskom Kupu, jer je napravio najbolji rezultat ove sezone u BIH, 320,83 boda.

Još jedna lijepa vijest sa Mediteranskog Kupa, Sarajevo (BIH) je dobilo organizaciju Mediteranskog Kupa 2019 godine. Čestitke Eldinu na rezultatu, selektoru Namiku Omeroviću na kvalitetnoj borbi za organizaciju Kupa i Generalnom Sekretaru Nedimu Mašiću za pripremu i lobiranje.

   

Reprezentacija BIH na 2 bitna takmičenja

Pažnja, otvorite u novom prozoru. PDFIspisE-mail

Ažurirano Ponedjeljak, 07 Mart 2016 09:29 Autor Nedim Petak, 04 Mart 2016 20:04

Reprezentacija BIH opet nastupa na 2 bitna takmičenja: Mediteranskom Kupu u Španiji i Yildrim Mun u Bursi. I dok našeg najboljeg takmičara Eldina Omerovića okršaaj očekuje tek sutra (samo jedna stepenica ka Europskom Prvenstvu) dotle je najbolji U17 takmičar, 14-godišnji Kerim Vrtić već prebrinuo svoje brige. Iako 3 godine mlađi od svojih protivnika, Kerim Vrtić je napravio nove rekorde BIH i njgove lične ujedno i totalno deklasirao dvojicu protivnika iz Kosova, a medalja mu je "umakla za dlaku"

Krivca treba tražiti u umoru, jer je jutarnji let za Istanbul otkazan i odletili smo tek naveče, da bi u Bursu stigli u 5 ujutro, a već u 11 se Kerim takmičio.

Uglavnom odličan nastup reprezentacije BIH.

Poželimo sreću Eldinu Omeroviću.

 

   

Kup prvaka i rekordera, Memorijal Andrija Maleč i 2. kolo lige

Pažnja, otvorite u novom prozoru. PDFIspisE-mail

Ažurirano Subota, 12 Decembar 2015 19:29 Autor Nedim Subota, 12 Decembar 2015 19:21

U dvorani Centra za djecu i Omladinu na Grbavici održana su 3 takmičenja, 12.12.2015. Kup Prvaka i Rekordera BIH, Memoriajl Andrija Maleč i 2, završno kolo lige.

Pojedinačni pobjednici će biti objavljeni sutra u opširnojem članku,

a isti su dati u:

Kup – prvaci dati u tabelama zapisnik

Andrija Maleč – plasmani dati u tabelama zapisnik

Pobjednik žene – Željezničar

Pobjednik Muški – Bosna

Pobjednik Ukupno – Bosna

Pobjednik 2. kola lige i ukupno lige – Neretva

Rekorde oborio Eldin Omerović izbačaj 154 i biatlon 279 u kat 94 seniori i U23. Čestitke Eldinu na oborenim najstarijim rekordima (preko 12 godina)

Konačni plasman liga:

Neretva

Bosna

Željezničar

IsANEH-ZB i Sidro

 

 

   

Turnir u Qataru

Pažnja, otvorite u novom prozoru. PDFIspisE-mail

Autor Nedim Petak, 11 Decembar 2015 18:07

Na prestižnom IWF turniru u Qataru, nastupio je i naš Nermin Zečić i osvojio odlično osmo mjesto u konkurenciji 17 takmičara u njegovoj kategoriji. Također je oborio BH rekorde stare 12 godina

   

Stranica 10 od 28